Hollywood Millwork awarded American Express regional headquarters interior
April 25, 2016 | 5:33 pm UTC
Hollywood-Millwork-American-Express.JPG
Perkin+Wills are architects for American Express regional headquarters in Sunrise, Florida.
HOLLYWOOD, Fla. - Hollywood Woodwork was awarded the American Express Regional Headquarters in Sunrise, Florida, in conjunction with CCI Group of Longview,Texas.
 
The headquarters will provide offices for most of the credit card company’s 3,000 employees from Plantation, Weston, and Miramar Florida. The 400,000+ square foot facility will consist of two glass-sided buildings connected by an atrium.
 

ARTICLE

Architectural woodworkers split in North American standards dispute

The Architectural Woodwork Manufacturers Association of Canada and Sacramento, California-based Woodwork Institute say they will develop a new architectural woodwork standard for North America


Hollywood Woodwork says the joint venture with "CCI Group melds the strengths of both firms to provide quality business casework and custom designed furniture within the framework of a strong foundation in project management."

 
Hollywood Woodwork, a member of the Architectural Woodwork Institute, describes itself as an established South Florida interior millwork firm, with a rich history of work in corporate, institutional, hospitality, entertainment, retail, and multi-residential projects throughout the nation and the Caribbean. 
 
 
The first building pair on the American Express campus is under construction, with completion and occupancy expected later this year. More than 14 American Express business units and a calling center will be in the building, which will serve Latin America, North America, and the Caribbean.
 
Through an integrated team approach, Perkins+Will is providing architectural, interior, branding, and workplace expertise to create a sustainable, state-of-the-art facility. 
 
Perkins+Will says the building is conceived as a dialogue with the natural landscape. The globally connected work performed in the office levels reaches out, metaphorically, and ‘pulls’ the landscape upwards from the earth. These linkages, in turn, become site retaining walls, accessible walkways, and a tapestry of planted berms which include an edible garden; all leading to the main amenities level of the project. The main level is expressed as a transparent architectural ‘reveal’ or space between the site and the cantilevered office.

Have something to say? Share your thoughts with us in the comments below.

Profile picture for user billesler
About the author
Bill Esler | ConfSenior Editor

Bill wrote for WoodworkingNetwork.com, FDMC and Closets & Organized Storage magazines. 

Bill's background includes more than 10 years in print manufacturing management, followed by more than 30 years in business reporting on industrial manufacturing in the forest products industries, including printing and packaging at American Printer (Features Editor) and Graphic Arts Monthly (Editor in Chief) magazines; and in secondary wood manufacturing for WoodworkingNetwork.com.

Bill was deeply involved with the launches of the Woodworking Network Leadership Forum, and the 40 Under 40 Awards programs. He currently reports on technology and business trends and develops conference programs.

In addition to his work as a journalist, Bill supports efforts to expand and improve educational opportunities in the manufacturing sectors, including 10 years on the Print & Graphics Scholarship Foundation; six years with the U.S. WoodLinks; and currently on the Woodwork Career Alliance Education Committee. He is also supports the Greater West Town Training Partnership Woodworking Program, which has trained more than 950 adults for industrial wood manufacturing careers. 

Bill volunteers for Foinse Research Station, a biological field station staddling the border of Ireland and Northern Ireland, one of more than 200 members of the Organization of Biological Field Stations.